Z wysoką jakością tego EKSTREMALNIE OSTREGO noża wiąże się sprawniejsze tworzenie posiłków. Kolekcja ręcznie robionych ostrzy Toshiro ma wszelkie predyspozycje, aby być NAJLEPSZYM wyborem do domowej kuchni.
Seria wykorzystuje rękojeści z orientalnego drewna Pakka, które ma BARDZO DUŻĄ ODPORNOŚĆ na działanie wilgoci. Stylowo się też prezentuje, zwłaszcza w połączeniu z ostrzem wzbogaconym o deseń z efektem młotkowania metalu.
Do wykonania tej części prestiżowego noża Santoku Toshiro użyto stali nierdzewnej o NIEZWYKŁEJ TWARDOŚCI (chromo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15). Równie łatwo ją naostrzyć, co ciąć nią nawet najtwardsze składniki.
Z takiej stali produkuje się noże najwyższej jakości! To dlatego, że jest niezwykle odporna na korozję wywołaną w warunkach kuchennych. Co więcej, stal nierdzewna X50CrMoV15 jest niezwykle popularna za naszą zachodnią granicą przez dużych producentów sprzętu kuchennego. Wykonuje się tam z niej nie tylko noże, ale też najlepsze sztućce. Rozpowszechniono ją do tego stopnia, że nazywana jest „stalą niemiecką”.
We wszystko wchodzi jak w masło i jest ceniony przez pasjonatów gotowania. To prawdziwa rzemieślnicza robota, tworzona z wielką dbałością! Produkt nie jest przeznaczony do mycia w zmywarce. Możesz przechowywać go w dołączonym pudełku magnetycznym.
– ostrze z wysokiej jakości stali nierdzewnej X50CrMoV15
– ekstremalna ostrość i ponadprzeciętna twardość ostrza
– wysoka odporność stali na korozję
– nierdzewny stop nazywany stalą niemiecką
– efekt młotkowania na ostrzu
– rękojeść wykonana z odpornego na wilgoć drzewa Pakka
– długość ostrza łącznie z trzpieniem mocującym: 18 cm



